Server lækre, sprøde minipizzaer til dine gæster

Nu kan du lave lækre, sprøde små pizzaer sammen med familie og venner. I 80´erne var det fondue der samlede familien til festlige lejligheder, nu kan du tage skridtet videre og bage frisk pizza med smeltende ost og lækkert fyld sammen med familien ved spisebordet. Du kan se nærmere på en pizzaovn her, som ovenikøbet er energivenlig: Mini pizzaovn

En minipizzaovn har mange fordele: Det tager næsten ingen tid at bage mini-pizzaer, og non-stick belægningen sikrer at pizzaerne ikke sidder fast. Det tager ca. 5 minutter at bage minipizzaer – så er der serveret. 

Du kan f.eks. bruge minipizzaovnen til fest, det er sjovt og hyggeligt for gæsterne selv at sammensætte fyldet på pizzaen. Sæt nogle fade frem, hvor du har kombineret gode smagssammensætninger, så det er nemt at putte fyld på. Imens kan I nyde en lækker drink eller en kold øl, børnene kan få en sodavand, mens pizzaerne bager færdig, og duften breder sig. Læs videre og få inspiration til en rigtig god pizzadej og fem varianter af lækkert, forskelligt fyld:

Opskrift: Den perfekte pizzadej

500 gr mel, gerne Tipo 00
2,5 dl vand
25 gr. gær
3 spsk olivenolie
1 tsk salt
Evt. 1 spsk honning

Opløs gæren i en skål med lunkent vand.

Kom 1 dl mel, olivenolie og salt i. Tilsæt derefter lidt efter lidt resten af melet under omrøring. Ælt sammen til en smidig dej – tilsæt kun mel til dejen er smidig, og lige slipper bordpladen. Ælt herefter dejen på bordet i nogle minutter.

Smør en skål med olivenolie, kom dejen i skålen og vend den rundt, så olivenolien kommer rundt på hele dejens overflade. Olien gør dejen smidig, nem at ælte og skorpen ekstra sprød.

Dejen hæves i 45 minutter på køkkenbordet, men gerne i længere over natten på køl, hvis tiden slår til.

Derefter æltes dejen en gang mere og deles til små kugler, som gæster og familie kan forme pizza af. Når pizzaerne er klar, er kan man bruge disse lækre toppings: 

Fyld nr 1: Den klassiske italienske 

Tomatsauce (slå genvej og køb en god kvalitetssauce på glas)

Serranoskinke

God mozzarella

Frisk basilikum

Fyld nr. 2: Vegetarens favorit

4 kartofler, skåret i tynde skiver
Frisk mozzarella
Frisk rosmarin
4 spsk olivenolie
flagesalt
sort peber

Fyld nr: 3: Spicy pizza

Tomatsauce
75 g chorizo, skåret i tynde skiver
Frisk mozzarella
Sorte oliven uden sten
Frisk basilikum

Fyld nr. 4: Til dem der kan lide okse

Hakket oksekød
Fintrevet løg
Hvidløg, finthakket
1/2 tsk stødt spidskommen
1/2 tsk tørret timian
salt og peber

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *