Sådan upcycler du med decoupage

Der er efterhånden mange mennesker, der er kommet med på upycling-bølgen. Det kan være, du også allerede har kastet dig ud i kunsten at give nyt liv til gamle ting, eller det kan være, du er helt grøn i faget. 

Uanset om du har lidt erfaring eller er helt ny inden for denne trend, kan det ofte være rart med lidt inspiration til, hvad du kan upcycle – eller genanvende – og hvordan du for eksempel kan gøre det.

I denne artikel giver vi dig nogle gode råd og inspiration til, hvordan du kan upcycle dine ting ved hjælp af nogle gamle blade, magasiner, gavepapir og andre papirarter, der kan bruges til at kreere en flot decoupage. På den måde kan dut give nyt liv til dine (eller måske dine venners og familiemedlemmers) brugte ting, som ellers let kunne have endt på lossepladsen.

Der er masser af andre teknikker, du kan bruge til at upcycle. Her giver vi bare et enkelt eksempel, men tag og søg lidt rundt på nettet og find inspiration for eksempel på Pinterest, hvor derer mange menensker der har lagt billeder ud af deres flotte, sjove, anderledes og kreative upcycling-kreationer.

Sådan kan du upcycle med decoupage

Decoupage er en smart og ret enkel måde at give nyt liv til ting, du ellers var blevet træt af. Det kan eksempelvis være en stol eller et plantebord, der trænger til en kærlig hånd.

Find dine gamle aviser, flotte magasiner eller måske dine gamle tegneseriehæfter frem. Hvis du har gavepapir liggende fra sidste jul, kan det også bruges. Kun fantasien sætter grænser. Du skal klippe det ud, du gerne vil sætte på den genstand, du vil upcycle. Sørg for, at du er helt sikker på, hvor udklippet skal sidde. Så finder du limstiften frem, og når du er færdig, slutter du af med en omgang lak. 

Mal noget, dekorer noget andet

Du kan vælge at dekorere hele dit møbel (eller hvad det nu er for en genstand, du gerne vil upcycle). Men du kan også vælge at nøjes med at lave decoupage på nogle dele af møblet: for eksempel ser det flot ud, hvis du laver decoupage på ryggen af en stol, men ikke på resten af stolen. Du kan også nøjes med at lave decoupage på stolesædet, elller noget helt tredje.

Inden du begynder på decoupagen, kan du overveje at finde et godt maling tilbud og male stolen, bordet, urtepotten eller hvad det nu er, du gerne vil upcycle.  Når malingen er tør, kan du så begynde at lave decoupage. På den måde bliver dit møbel ekstra interessant – når det både har fået nyt liv fra malingen og nyt liv fra decoupagen.

2 tanker om “Sådan upcycler du med decoupage

  1. Aksel U.

    Heej Nu læste jeg lige “Sådan upcycler du med decoupage” og jeg er ikke helt enig i jeres artikel. Det kommer jo meget an på hvem man er som person om man er til det eller ej. Aksel

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *