Sådan laver du et offline tetrisspil

Indholdsfortegnelse

I denne artikel giver vi dig ldit inspiration til, hvordan du kan lave et super fedt tetrisspil, som du kan spille offline – altså i den virkelige verden. Med andre ord er det et tetrisspil som er lavet af papir eller pap, og som du derfor kan spille sammen med familien eller vennerne og veninderne lige som I spiller andre brætspil lørdag aften på spisebordet. Du kan også spille tetrisspillet med dig selv.

Men hvad er tetris egentlig? Du har med stor sandsynlighed allerede stiftet bekendtrskab med tetris, som var et rigtig populært spil til de gamle spillekonsoller. I tetrisspiller falder der klodser eller brikker i forskellige faconer ned fra himlen. Der falder én brik ned ad gangen, og du kan nå at vende klodsen om. I det elektroniske spil vender du brikken med tasterne på dit device, men i denne offline version vender du selvfølgelig bare brikken om selv.

Nå, men så gælder det om at få fyldt en række op horisontalt. Når en række vandret er fuld, forsvinder den, og dermed falder brikkerne ovenover ned. Det gælder om at få rækkerne vandret til at forsvinde, og dermed komme af med brikkerne. Hvis du ikke for sat brikkerne sammen, så de danner en hel række vandret og der dermed forsvinder regelmæssigt forsvinder rækker, så vi pladen blive fyldt op vertikaltm, og når brikkerne til slut når helt op til toippen af pladen, har du tabt og spiller er slut.

Lav et offline tetrisspil

Der er flere steder på nettet, hvor du kan finde skabeloner til et online tetrisspil. Du kan enten vælge at printe skabelonerne ud på en printer. Blækpatroner og papir skal du selvfølgelig sørge for at have klar. Alternativ kan du også bare kigge på skabelonerne og så tegne det over på papir selv. Det kræver bestemt ikke des tore kreative evner, og er noget, de fleste vil kunne finde ud af.

Hvis du gerne vil finde en skabelon til at lave dit eget tetrisspil, kan du for eksempel gå ind på hjemmesiden onemamasdailydrama.com og kigge efter siden, der hedder Tetris Printable Game for Kids eller søge på tetris printable game board pieces:

Da laver spillet ved at lave:

En plade: Denne består af et stykke papir med tern/felter eller rækker og kolonner, om man vil. Du kan for eksempel lave en plade der består af 9 gange 7 tern. Pladen skal være højere end den skal være bred.

Brikker: Brikkerne skal være på fire tern/felter hver, som man kan sætte sammen på forskelige måder. Farv brikkerne i forskellige farver.

5 tanker om “Sådan laver du et offline tetrisspil

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *