Hundeseler – den skånsomme løsning

Indholdsfortegnelse

Hundeseler

Flere og flere hundeejere vælger at anskaffe sig hundeseler i stedet for hundehalsbånd. Det er der flere grunde til, som du kan læse mere dybdegående om i de følgende afsnit.

Ved at følge det ovenstående link kan du dog se de hundeseler som Dogstyling.dk tilbyder. Alle deres seler er i høj kvalitet og fra anerkendte mærker, som K9 Crew, Extreme Dog Gear, Ruffwear og Red Dingo.

Hvorfor?

Hvorfor skal du egentlig vælge en hundesele? Og hvad er fordelene ved netop dette?

Det er faktisk blevet sådan at selv dyrlæger og hundetrænere også anbefaler dem frem for halsbånd. Der findes flere grunde til dette men den væsentligste er, at det er langt mere behageligt for din hund. Med en hundesele mindsker du risikoen for, at din hund får skader i ryggen, nakken og især på luftrøret. Disse skader kommer i den grad hvis din hund trækker i snoren, hvilket kan være svært at styre for både hvalpe, eller hunde med et lidt voldsommere temperament. Med en hundesele sørger du for, at trykket bliver fordelt mere ligeligt og ikke blot på nakken og halsen, hvilket som konsekvens IKKE kommer til at medføre, de sædvanlige hårde og pludselige ryk i nakke området.

Hvis du derudover har en hund der har tendens til at trække meget, vil en hundesele kunne afhjælpe dette. Det er nemlig bevist, at hvis du rykker i halsbåndet fordi du bliver irriteret over, at din hund trækker, vil din hund blot registrere ubehag og smerte. For at komme væk fra denne ubehag vil konsekvensen blot være endnu mere trækken.

Hvordan?

Når du er på jagt efter den perfekte hundesele til din hund er det altafgørende, at du sætter din ind i hvordan du bedst finder den rigtige størrelse. Det anbefales at man sørger for at måle omkredsen af ens hunds bryst, inden man går ud og investerer i en sele. Dette vil gøre dig i stand til at finde den rigtige størrelse. 

Når du måler brystet er det en god tommelfingerregel, at huske at der skal være luft mellem hundens bryst og selve hudneselen, da den ellers kommer til at stramme og derved genere din hund. Når det så er sagt må den naturligvis heller ikke sidde for løst. Hvis dette er tilfældet kan den komme til at give ubehag og gnavesår, fordi selen kører frem og tilbage over din hunds krop.

Hos Dogstyling.dk kan du være sikker på, at kunne finde den helt rigtige hundesele.

5 tanker om “Hundeseler – den skånsomme løsning

 1. Milas H. S.

  Hejsa, Saschaoda.dk Det er så dejligt at se at der andre der også er totalt vilde med det her
  Dbh, Milas H. S.

 2. Mille G.

  Godt gået
  Hvis jeg var jer ville jeg måske sætte mig 100% ind i det jeg skrev om. Selvom der er meget rigtigt så rammer i også lige forbi en enkelt gang imellem. 🙂
  Med venlig hilsen

 3. Sofie X.

  Heej, Saschaoda.dk
  Det er ikke så ofte at jeg følger med på blogs, men denne her vil jeg da bestemt følge med på!
  De kærligste hilsner, Sofie

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *