Det handler om sikkerhed på taget – har du hørt om faldsikring? 

Har du tænkt på, hvordan du gør dit tag sikkert for skorstensfejeren?

Denne tanke er sjældent en, man tænker længere over. Måske fordi det alligevel er relativt sjældent, at man får besøg af skorstensfejeren. Ikke desto mindre er tanken utrolig relevant. Det handler nemlig om at give skorstensfejeren de allerbedste betingelser for at udføre sit arbejde under kontrollerede og sikre forhold. For det man altid skal huske på er, at skorstensfejeren også har en familie, der elsker ham, og en familie der vil have, at han kommer hjem fra arbejde igen i dag. I god behold, selvfølgelig! 

Uden at dette skal lyde som en frygtelig skræmmekampagne, er der dog flere overvejelser, råd og ikke mindst tiltag man kan gøre, for at sikre, at ens tag opfylder krav og betingelser for at give skorstensfejeren de bedste forhold at arbejde under.

Så hvis ikke du endnu har tænkt på, hvordan du sikrer dit tag og dermed giver din skorstensfejer de bedste arbejdsbetingelser, kan du med stor fordel læse med her!

Det handler om sikkerhed på taget – har du hørt om faldsikring? 

Det hele drejer sig om sikkerhed på taget og dette kan en faldsikring være med til at skabe. En faldsikring sørger nemlig for at forhindre ulykker, der omhandler gennemstyrtninger gennem taget. Denne type af ulykker har vi desværre set flere af de senere år, hvorfor det virkelig handler om at handle aktivt og sikre at disse frygtelige ulykker ikke sker igen. 

Ved at anvende en faldsikring sørger du for at sikre de bedste arbejdsforhold samt betingelser. Det betyder at både du, skorstensfejeren eller hvem der ellers færdes på dit tag, er sikret ordentlige, gode og ikke mindst sikre forhold. Når man kan arbejde i sikkerhed og tryghed, bliver man ofte også mere effektiv. Det skyldes, at man kan slappe af og ikke bekymre sig om eksempelvis gennemstyrtningsulykker, der flere gange har haft den værst tænkelige udgang.

Der findes desuden flere forskellige typer af faldsikring
Uden at jeg skal selverklære mig ekspert, har jeg ladet mig fortælle, at der er flere forskellige metoder, hvorpå man kan sikre sig imod gennemstyrtningsulykker. Derfor kan jeg anbefale, at man undersøger de forskellige muligheder, således man kan tage et valg, der passer til ens respektive behov. 

En af mulighederne, som jeg er bekendt med, er, et wiresystem. Helt simpelt betyder det, at skorstensfejeren (eller hvem der færdes på taget) er tilkoblet en wire – lidt ligesom når man eksempel fire sig ned eller prøver kræfter med bridgewalking på den gamle Lillebæltsbro. 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *